Min nye nøglesnor

Min keyhanger gik i stykker… Okay, den havde også en del år på bagen, men jeg var virkelig glad for den. Jeg købte den på min livs rejse til Østen for nogle år siden i en Roxy-butik. Et super fedt tøjmærke, som ikke er bange for at sætte farver på hverdagen!

Nu har jeg endelig fået hæklet mig en ny – en kort model, som er lige til at komme om håndleddet. Opskriften er den samme som den tidligere keyhanger, jeg har hæklet. I stedet for at hækle fastmasker rundt i kanten, har jeg hæklet krebsemasker. Det giver et lidt andet udtryk, men jeg synes faktisk, det er blevet rigtig fint. Desuden har den fået en knap på hver side, hvor den er syet sammen om nøgleringen.

Vil du selv i gang skal du bruge:
3 farver bomuldsgarn
Hæklenål nr. 2,5
1 nøglering
2 ens knapper (ca. 12 mm i diameter)

Start med at hækle 100 luftmasker. Saml dem med en kædemaske. Vær opmærksom på at luftmaskesnoren ikke er snoet.

1. omg.: Hækl 2 lm. Hækl 1 stm i hver luftmaske hele vejen rundt. Sæt nøgleringen på luftmaskesnoren. Saml med 1 km. Bryd garnet. Du kan evt. se mit tidligere indlæg med en hæklet nøglesnor for at se billeder af processen.

2. omg.: Skift farve. Hækl krebsemasker rundt i kanten. Bryd garnet. Drops Design har en meget fin video, der forklarer hæklemetoden.

Hækl ligeledes krebsemasker på den anden kant med den tredje farve, som du har valgt.
Hæft alle ender, undtagen den ene af grundfarvens (i mit tilfælde mørkeblå) og sy sammen om nøgleringen. Sy samtidig de 2 knapper på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *