Så kom foråret endelig!
De lange sommeraftener er på vej og hvorfor ikke tyvstarte lidt med at få gang i bålet…
Om sommeren så snart vejret og tiden er til det, tænder vi op i bålet og tager maden med ud. En fantastisk tid! En fast del af måltidet er altid snobrødet! Det minder mig om mine år som spejder, hvor hyggen og ikke mindst maden omkring bålet var et af dagens højdepunkter…
Opskrift på snobrødsdej
Ca. 4-5 stk.
Du skal bruge:
2,5 dl lunkent vand
25 g gær
2 spsk olivenolie eller rapsolie
1 tsk rørsukker
0,5 tsk salt
2 dl grahamsmel
4-5 dl hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olien, sukker og salt.
Rør grahamsmelet i. Tilsæt hvedemelet og ælt til sidst dejen, til den får den passende konsistens.
Derefter stilles dejen til hævning i 1 time et lunt sted.
Tag dejen med ud til bålet. Du kan evt. dele den op i boller, så det er nemmere at nuppe en klump dej og sno om pinden. Bag brødet over gløderne til det har en lysebrun farve. Løsner brødet sig fra pinden uden problemer, er det færdigt.
God fornøjelse!