Disse lækre sprøde småkager havde min mormor bagt til barnedåben. Her kommer så opskriften…
Dej:
250 g hvedemel
180 g margarine
1 æggeblomme
3 tsk bagepulver
Glasur:
1 æggehvide
125 g flormelis
kokosmel til drys
Bland hvedemel og bagepulver i en skål. Saml blandingen til en dej ved at tilsætte margarinen og æggeblommen. Lad den hvile i ca. 30 min i køleskabet.
Imens laves glasuren ved at røre flormelis ned i æggehviden.
Når dejen har hvilet, rulles den ud i 2-3 millimeters tykkelse.
Skær dejen ud i rudeformede firkanter med en almindelig kniv eller en rullekniv. Det vil sige, først skæres der på langs og efterfølgende på skrå. Tag så det overskydende dej væk, men lad de rudeformede stykker sidde sammen. Smør nu glasuren ud over kagerne (mens de stadig er samlet) og drys kokosmel på kagerne. Af den sidste klump dej rulles der påny.
Skil småkagerne fra hinanden og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne ved 200 grader i 10 minutter.
Heldigvis blev der lidt småkager tilovers! Altid dejligt med en småkage til kaffen eller hvis man skulle få uventede gæster…
Pingback: Fodertruget