Denne opskrift passer lige til sensommeren, hvor både spidskål og æbler er i sæson. Opskriften har jeg fundet hos Fru Saust – dog har jeg ændret en lille smule i den…
Du skal bruge:
1 spidskål
2 æbler
1 1/2 dl mandler
1/2 dl sesamfrø
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk flydende honning
Salt og peber
Skær spidskålshovedet i mundrette bidder. Æblerne skæres i tern.
Hak mandlerne groft og tørrist dem på panden sammen med sesamfrø. Lad dem køle af på en tallerken.
Bland olivenolie, friskpresset citronsaft og flydende honning i en lille skål. Tilsæt friskkværnet salt og peber.
Bland spidskålet, æblestykkerne, de ristede mandler og sesamfrø i en skål. Hæld marinaden over og vend ingredienserne sammen.
Jeg er vild med mandler, og her gør de sig virkelig godt sammen med det grove spidskål. Det er lige så det knaser! Velbekomme!