Kategoriarkiv: Barselsgave

Endnu en barselsgave

Med en masse veninder, som får babyer på stribe, skal der produceres barselsgaver! Min søn har selv været glad for de hæklede rangler, som han fik, da han var lille, så jeg håber, at denne falder i god jord hos andre små fingre…

Inspirationen til ranglen har jeg fået hos Aesthetics Living.

Ranglen har jeg hæklet ud i et på hæklenål nr. 3.
Som start har jeg hæklet 2 lm og hæklet 6 fm i den 1. lm. Til den mindste kugle har taget ud til 12 fm, hæklet 2 omgange med 12 fm og taget ind igen til 6 fm. Dernæst videre til næste kugle. Her har jeg skiftet farve og fortsat som før med udtagninger, indtil jeg er kommet til omgangen med 18 fm, hæklet 2 omgange med 18 fm og taget ind igen til 12 fm og dernæst 6 fm. Den næste kugle er på 24 fm og den største kugle (orange) er på 30 fm.

Kuglerne fyldes ud med vat undervejs og i den største lægges en bjælde. Den mørkeblå kugle er i den mindste størrelse, men hæklet en anelse mere aflang – dvs. der hækles 3 omgange med 12 fm, før der tages ind. Til sidst er der trukket en tråd igennem alle kuglerne.

Barselsgave

Forleden dag var jeg på barselsbesøg hos min kære veninde, som har fået den dejligste lille pige! I den anledning måtte jeg igang i mit nye syværelse…

Kjolen er syet ud fra et mønster i Alt Om Håndarbejdes Symagasin nr. 6/juni 2011.
Stoffet er fra Stof2000.

Jeg er altid ret spændt, hver gang jeg prøver en ny opskrift til babyer. Det er ikke altid til at vide, om den fungerer eller ej. Der er ligesom nogle vigtige krav om, at tøjet skal være let at få af og på og samtidig give god bevægelighed. Men hun prøvede kjolen med det samme, og den godkendte vi!

Udsigt til stjerner

Her kommer lige en barnevognskæde mere… Denne version er med bindebånd og kan således monteres flere steder.

Jeg er vild med faconen på disse stjerner! Jeg kan godt lide deres buttede form og deres bløde, runde spidser. Egentlig hører de sig måske julen til, men jeg synes nu, at de er blevet ret søde i de farverige stoffer – og slet ikke juleagtige.

Mønstret er uden sømrum.

Jeg har flettet en snor i beigefarvet bomuldsgarn med teknikken ridepiskfletning, hvor man strikker med 4 snore. Jeg har syet stjernerne på snoren/fletningen med ca. 11 cm mellemrum.

Så er der lidt mere at kigge på fra barnevognen eller autostolen – og hvis en lille nysgerrig hånd skulle få fat i dem, klarer de også det…

Et tæppe til sutten

Der findes så mange fine sutteklude og sansepuder til babyer. Små tæpper der fungerer som krammebamser til hyggestunder. Da jeg faldt over noget blødt stof i min mors skab, fik jeg lyst til at lave min egen version. Så må vi se, om den kommer til at fungere efter hensigten…

En vigtig funktion synes jeg er, at sutten kan sættes fast på tæppet. Derudover kan jeg godt lide små knuder i hjørnerne, da de giver en god afslutning på kvadratets hjørner og samtidig må de være gode at nuldre med.

Zebraen har jeg applikeret på. På bagsiden har jeg broderet i hånden.

Kvadratets størrelse er ca. 22×22 cm (ekskl. sømrum). Stofknuderne i hjørnerne er lavet af små pølser med en længde på ca. 12 cm (inkl. sømrum). Båndet til sutten i øverste venstre hjørne er syet af et smalt stykke stof, hvorefter en lille tryklåsknap er påsat.

Værktøj i babystørrelse

Når man skal vokse op på en bondegård, er der visse redskaber, man må lære at kende lige fra starten!

Der findes så mange fine rangler, og hvorfor så ikke lave dem som værktøj, når man bor på landet. Uanset om det bliver en dreng eller en pige, vil værktøjet helt sikkert blive præsenteret på et andet tidspunkt i barndommen 🙂

Du skal bruge:
Papir/mønsterpapir
Bomuldslærred
Bånd
Bjælde
Vatfyld

Til at starte med tegnede jeg formen på værktøjet på papir. Derefter tegnede jeg det over på mønsterpapir.

Dernæst lagde jeg mønsteret på stoffet, satte nåle i og klippede.

Jeg satte et lille stykke bånd i enden af hvert stykke værktøj, så de evt. kan sættes i en lille ring.

Sy rundt i kanten med stikkesting på maskine. Zig-zag også kanterne sammen, så det holder lidt bedre. Lad et stykke være åbent, så du kan fylde den ud med vat. Vær opmærksom på at det skal være stort nok til, at du kan få bjælden ind igennem åbningen.

Sørg for at bjælden er beskyttet af vat ved at pakke et tyndt lag omkring den, inden du putter den ind i værktøjet. Placer den der, hvor du synes der er mest plads.

Indtil videre en skruetrækker, hammer og sav – dette er blot begyndelsen til en lille værktøjskasse!

Hjemmesyet pusletaske

Denne type pusletaske er ren retro! Den minder mig om tiden, hvor velour og fløjl var højeste mode. Jeg kan se den for mig i brune og bordeauxrøde farver med et kantebånd i småt blomstret stof…

Nu har jeg forsøgt at lave min egen version af pusletasken – og ja, jeg tror, at jeg bliver rigtig glad for den. Der må vel være grunde til, at denne type stadig ses brugt blandt veninder, og at der stadig kan findes mønstre på den… Så jeg satser på, at den er ret praktisk!

Inspirationen til mønstret og størrelsen har jeg hentet fra Stof og Stil. Jeg har tilsat mit eget præg i form af ekstra lommer og påsyede elefanter.

Klappen over tasken er lavet efter eget ønske. Jeg har sat en lynlås i, så den kan rumme småting, som ikke må falde ud.

Elefanten har jeg applikeret på. Den har fået en lille knap som øje.

Så er den klar til at blive fyldt op med babytøj, bleer og en helt masse andet, som den lille ny kan få brug for på farten 🙂

Ugle til barnevognen – version 2

Tidligere hæklede jeg tre ugler på en snor til barnevognen. Nu skulle det prøves til med at hækle en lidt større ugle, som fastgøres i en snor med filtkugler. Jeg har brugt samme opskrift som sidst, men har hæklet på en større nål. Opskriften kan findes her.

Filtkuglerne har jeg købt i Søstrene Grene.
Det sorte i øjnene er klippet ud af filt og limet på.

Samlesæt! Krop, ører, fødder, næb, vinger, øjne og 6 (eller 7) filtkugler til ophæng. Selespændet er fra et aflagt nøglekort.

Og hermed lidt pynt til udsigten fra barnevognen 🙂

Pindsvin for pilfingre!

Dette pindsvin er til små nysgerrige øjne og fingre. Jeg har set mange bud på sansepuder i forskellige udformninger. Nu ville jeg selv prøve at sy en…

Barslen er begyndt, og hvad er ikke mere passende end at anskaffe sig bogen ‘Redebygning for begyndere’ af Nicoline Olsen og Kristina Fjeldgren Beyer. Den har blandt andet givet mig inspiration til dette pindsvin. Jeg har dog ændret en del i formen og udseendet fra bogen, da jeg syntes, den skulle være mere farverig. Jeg har blandt andet tilføjet applikation og broderi.

Først klippede jeg to stykker i bomuldsstof og forsøgte mig efterfølgende med at lægge bånd på.

På den ene side syntes jeg, at pindsvinet skulle have en lille en inde i maven. På den anden side broderede jeg et P samt en pære.

Sørg for at sy alt godt fast, så den lille ikke kan rive det af.

Jeg syede med stikkesting rundt i kanten, for at båndene rigtig kom til at stritte, og dernæst fyldte jeg den med vatfyld.

Nu er pindsvinet klar til at stikke 🙂

Hæklet suttesnor med pyntebånd

Du skal bruge:
Hæklenål nr. 3
2 forskellige farver bomuldsgarn
Selespænde 25 mm
Pyntebånd

Lav 50 luftmasker på hæklenål nr. 3.
Lav 1 ekstra luftmaske til at vende med, dvs. 51 luftmasker.
Hop en luftmaske over, så du starter i nr. 2 luftmaske fra nålen. Hækl fastmasker i alle 50 luftmasker. Slut af med at hækle 2 fastmasker i sidste luftmaske.

Du skal nu hækle rundt. Start med at hækle 2 fastmasker i første luftmaske. Slut rækken af med at hækle 2 fastmasker i sidste luftmaske. Du har nu hæklet den 1. omgang.

2. omgang:
Start med at hækle 1 luftmaske. Hækl 2 fastmasker i 1. fastmaske. Hækl derefter 1 fastmaske i de næste fastmasker, indtil du når næste runding.

Der er 3 fastmasker rundt i rundingen (se billede over). Hækl 2 fastmasker i den 1. fastmaske, 1 fastmaske i 2. fastmaske og 2 fastmasker i 3. fastmaske. Du har nu hæklet rundingen.
Fortsæt med at hækle 1 fastmaske i hver fastmaske. Slut af med at hækle 2 fastmasker i 2. sidste maske og 1 fastmaske i sidste maske. Du har nu hæklet 2. omgang.

3. omgang:
Skift farve.

Start med at lave en luftmaske. Hækl dernæst 2 fastmasker i 1. fastmaske. Fortsæt som de øvrige omgange med at hækle 1 fastmaske i hver fastmaske, indtil du kommer til rundingen.

Rundingen består af 4 fastmasker (se billede over). I den første af de 4 fastmasker hækles 2 fastmasker. I nummer 2 hækles 1 fastmaske.

Nu skal ringen hækles, som skal trækkes over suttens ring. Dvs. der hækles 15 luftmasker.
Derefter hækles 1 fastmaske i 3. fastmaske (ud af de 4 fastmaske i rundingen) og 2 fastmasker i 4. fastmaske. Du er nu færdig med at hækle rundingen og ringen.

Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske, indtil der er 2 fastmaske tilbage. Hækl 2 fastmasker i 2. sidste fastmaske og 1 i sidste fastmaske. Saml den yderste kant med en kædemaske og klip snoren.

Nu hæftes alle ender undtagen den orange snor i modsatte ende af luftmaskeringen, da den bruges til at sy selespændet fast med.

Klip et stykke bånd i passende længde med plads til ombuk.
Sæt det fast med nåle. Jeg sætter nålene på langs, da jeg synes, det holder bedre på det smalle bånd. Sy båndet fast på symaskinen. Nu mangler du kun at sy selespændet på.