Hæklet pung med bobler

Jeg har længe haft lyst til at give mig i kast med boblemasker, men jeg har ærligt talt været lidt forvirret over alle de forskellige måder, de kan hækles på. Det er først efter, at min veninde Kimie har vist mig hvordan, at jeg har turdet at gå i gang. Det er indtil videre blevet til denne lille pung, men det er bestemt ikke sidste gang, jeg har hæklet noget med bobler… Jeg synes, de giver sådan en fed effekt!

REVIDERET 7.2.17
Jeg er så beæret over alle, som har hæklet og er igang med at hækle den lille boblepung. Det glæder mig så meget at kunne inspirere! Den er efterhånden blevet hæklet en del gange, og der har været nogle uddybende spørgsmål. Derfor har jeg valgt at gøre opskriften en smule mere udførlig. Der er altså på ingen måde ændret i opskriften, men blot uddybet nogle steder. Rigtig god hæklelyst!

Bruger du instagram, er du meget velkommen til at hashtage med #boblepung og #husbestyrerinden, når du lægger dit billede op 🙂

Du skal bruge:
1 nøgle bomuldsgarn (fx fra Søstrene Grene)
Hæklenål #3
Lynlås 15 cm

Pungen er ca. 15 cm bred og 10 cm høj. Ønskes den større pung kan man starte med at slå flere lm op i starten. Jeg har også lavet en lidt bredere pung til sygrej. Denne kan du se opskriften på her

bm = boblemaske: jeg hækler 4 uafsluttede stm i 1 fm, slår om og trækker tråden igennem til sidst, så det laver en boble. (Jeg vender boblerne ud på bagsiden, som så bliver pungens forside.)

Start:
Slå 32 lm op. Vend med 1 lm – dvs. i alt 33 lm.

1. omg.: hækl 2 fm i nr. 2 lm fra nålen. Dernæst 1 fm i hver lm. Hækl 2 fm i sidste lm af luftmaskerækken. Vend ikke arbejdet, men hækl rundt om luftmaske-enden således: hækl 2 fm i første lm (altså den samme lm, som du sluttede med at hækle 2 fm i). Hækl 1 fm i hver lm indtil sidste lm (den lm du startede med at 2 fm i). Hækl 2 fm i sidste lm. (68 fm)

2. omg.: Forsæt rundt. Start i 1. fm fra nålen. Hækl som 1. omg med udtagninger. (72 fm)

3. – 4. omg.: hækl 1 fm i hver fm.

5. omg.: hækl 1 bm, hækl 1 fm. Fortsæt således.

6. omg.: hækl 1 fm i hver maske. Fortsæt således hele vejen rundt.

7. omg.: som 5. omg. På de efterfølgende ulige omgange til og med 23. omg. hækles som 5. omg.

8. omg.: som 6. omg. På de efterfølgende lige omgange til og med 24. omg. hækles som 6. omg.

25. – 27. omg.: hækl 1 fm i hver fm. Afslut med 1 km.

Hæft alle ender.
Sy lynlåsen i.

Ønsker man at skifte farve undervejs, som jeg har gjort, gøres dette efter 16. omg – altså 17. omg. er med lyserødt garn og 18. omg. og frem er med beigefarvet garn.

©2018 Maren Houl // husbehou.dk
All rights reserved.
Opskriften er kun til privat brug.
Du må hverken sælge opskriften eller sælge det, du hækler ud fra den.

50 tanker om "Hæklet pung med bobler"

  1. Maren Forfatter

   Hej Birgitte
   Du skal hækle 2 fm i sidste lm af luftmaskerækken. Du skal ikke vende arbejdet og hækle tilbage, i stedet skal du dreje arbejdet 180 grader og hækle rundt. Dvs. du skal hækle 2 fm i den samme lm, som du lige sluttede med at hækle 2 fm i.
   Forsæt med at hækle en fm i hver lm på den anden side af luftmaskerækken. Slut af med 2 fm i sidste lm. Nu har du hæklet hele vejen rundt om luftmaskerækken.
   Håber det kan hjælpe, ellers så sig til igen 🙂
   /Maren

   Svar
 1. Mariette Gregersen

  Hej Maren.
  Hækler du med dobbelttråd? Jeg synes min bliver meget lille, hvis jeg ser i forhold til dit billede.

  Mvh. Mariette

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Mariette
   Jeg hækler med en enkelt tråd. Pungen måler ca. 12,5 cm i bredden i toppen og i bunden og ca. 15 cm på midten. I højden måler den ca. 10 cm.
   Hvis du ønsker den større, kan du sagtens hækle med to tråde og så hækle på nål nr. 4. Jeg har lige lavet en lille hækleprøve, og boblerne holder sig fint med dobbelttråd.
   Jeg håber, det kan hjælpe dig videre 🙂
   Mange hilsner Maren

   Svar
 2. Ann-Louise

  Jeg er (endnu 😉 ) ikk så skarp til hækling, så jeg må lige høre – starter man med bunden og arbejder sig op mod lynlåsen? For så gir opskriften vist rimelig go mening for mig 😀

  Svar
 3. Pingback: Boble-pung | KreaLoui

 4. Karin Mathiesen

  Tusind tak for fin opskrift. Jeg har for første gang ever kastet mig ud i at hækle pung – og det er lykkedes 🙂 Så langt, at jeg nu skal til lynlåsen. Har du mon sat foer i din ? Bedste hilsner, Karin

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Ih, hvor dejligt at høre, Karin 🙂 Det glæder mig!
   Nej, jeg har ikke sat foer i min, men det er jeg da sikker på, man sagtens kan 🙂

   Svar
 5. Natasha

  Hvordan pokker laver du bobbelplast masker når mam hækler i ring på forsiden?? Jeg kan simpelthen ikke forstå det og kan ikke finde ud af at lave den omvendt…. Men ellers fed opskrift!!

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Natasha
   Jeg hækler boblen på normal vis, men når jeg hækler fastmasken mellem boblerne, sørger jeg for at vippe boblen ud på forsiden af arbejdet.
   Jeg håber det kan hjælpe dig videre 🙂

   Svar
 6. Pingback: Trenden fortsætter – moslansmilesdotcom

 7. charlottekurtzmann

  Super fin clutch!
  Jeg er igang med den nu, og skal snart have syet for og lynlås i.
  Har du en idé til hvordan jeg nemmest gør det? 🙂

  Mvh. Charlotte.

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Tusind tak, Charlotte!
   Jeg har endnu ikke forsøgt mig med at sy foer i pungen, men en rigtig god idé og ved også flere har gjort det med flot resultat 🙂
   Når jeg syer lynlås i, sætter jeg den først fast med knappenåle, for at den ikke flytter sig. Derefter syer jeg med dobbelt sytråd i en farve, der matcher garnet. Mht. foret ville jeg først sy en lomme i stof. Herefter lave et ombuk i toppen/åbningen, som jeg ville lægge mod lynlåsen, så den sidder mellem det hæklede og foret. Dernæst sætte det hele fast med knappenåle og sy det hele på i hånden.
   God fornøjelse 🙂

   Svar
 8. Ditte

  Jeg er vild med pungen og er allerede begyndt 🙂 Men jeg kan ikke helt få det til at stemme over ens, er det meningen at “ringen” udvides hele tiden når jeg hækler bm? Er noget til 3 omgang af bm. Eller gør jeg noget forkert der?

  Bh Ditte 🙂

  Svar
 9. Anja

  Hvor er den bare flot.. må man spørge om du afslutter hver runde med en km.. eller hækler du bare rundt og rundt? For tænker om farve skift ikke bliver og se hvis man bare hækler rundt og rundt??

  Mvh Anja

  Svar
 10. Pingback: Nyt fra hæklenålen #1 – Simone Vilsboell

 11. Pingback: Boble-toilettaske – KreaLoui

 12. Camilla

  Hej ☺️
  Kan det passe, at pungen skal sno meget undervejs, og er det i så fald noget der retter sig?
  Mvh. Camilla

  Svar
 13. Camilla

  Det tror jeg, at det var, tak ☺️ Den er ret uformelig og snor sig nu her hvor jeg laver boblerne. Godt at høre, at den retter sig ved fastmaskerne. Jeg har lavet den lidt større (slog 20 lm mere op), og var bange for, at det var derfor. Jeg venter og ser, om ikke den retter sig ☺️ Tak for svar!

  Svar
 14. Marie

  Tak, for en god opskrift! Jeg har lige lavet en i dobbelttråd bomuld på nål 4,5. Den er blevet ret god!

  Så er det bare til den svære del. For og lynlås.

  Svar
 15. Pingback: Fra hæklenålen #6 | Simone Vilsboell

 16. Pingback: Helt færdig fra hæklenålen #6 | Simone Vilsboell

 17. Gitte

  Hej
  Tak for en fin vejledning!
  Lige et enkelt spørgsmål! Når du har hæklet bunden, vender du så ikke arbejdet med en lm, for ikke at få boblerne på vrang siden??

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Gitte
   Nej, jeg fortsætter faktisk rundt og vender boblerne ud på ‘vrangsiden’, som så er forsiden. Men mon ikke godt, du kan gøre, som du beskriver…?

   Svar
 18. Mette

  Hej
  Jeg plejer at være rimelig fiks mht håndarbejde, men forstår ikke denne opskrift….
  Jeg har nogle spørgsmål:
  Hvordan kan 33 lm blive til 68 fm efter 1. omgang, jeg tænker at der kun bliver 2 masker mere, da man hækler 1 fm ekstra i hver ende?
  Det ser ud som om, at man ikke syr pungen sammen, når man er færdig, men jeg kan ikke se i opskriften, hvornår man samler maskerne, så det bliver til en ring.
  Hvis man gerne vil ha en pung der er ca 20 cm lang, slår man så masker op til den måler 20 cm el 40 cm?
  På forhånd tak for svar
  Hilsen Mette

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Mette
   Tak og jeg skal forsøge at forklare på bedste vis.
   Du skal hækle rundt om luftmaskerækken i starten (1. omg) – dvs. både fra ene og den anden af luftmaskerækken. På den måde bliver pungen ‘syet’ sammen fra starten. Når du hækler rundt om luftmaskerækkens ende, skal du hækle 2 fm + 2 fm i samme (sidste) lm. Dernæst hækler du videre i luftmaskerækken, men fra den anden side. Via dette link kan du se en forklaring med billeder https://husbestyrerinden.wordpress.com/2013/04/19/haeklet-suttesnor-med-pynteband/ Dette bliver til en suttesnor, men princippet omkring starten/1. omg. er det samme.
   Hvis du gerne vil have en pung på ca. 20 cm, skal du starte med 40 lm i starten.
   Jeg håber, at dette kan hjælpe dig videre 🙂

   Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Christine
   Jeg har målt på min egen pung, og der er hæklefastheden 10x10cm = 26 fastmasker og 31 rækker.
   Jeg har brugt garnnøgler fra Søstrene Grene, som rummer 160 meter pr. 50 g.
   God fornøjelse!

   Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Sara
   Jeg skifter farve efter 16. omg – altså 17. omg. er med lyserødt garn og 18. omg. og frem er med beigefarvet garn.
   Mht. til 2. omg. gør jeg som med suttesnoren – jeg starter ikke 2. maske fra nålen, som på første omg. Håber det kan hjælpe dig videre 🙂

   Svar
 19. Sara

  Et ekstra spørgsmål. Når du går fra 1 omg. Til 2. Hækler du præcis som i den 1 omg??? Med at starte i nr 2 fra pinden?? Plus i rundingen gør du der? Så dine billeder med suttesnoren. Hækler du som der?

  Svar
 20. Maren Forfatter

  Tusind tak, Sara! Det er jeg rigtig glad for at høre.
  Jeg skubber boblerne ud på forsiden, og det holder fint. Du kan sagtens sætte foer i – det bliver også rigtig fint!
  God hæklelyst 🙂

  Svar
 21. Maren Forfatter

  Sådan! Sejt gået, Karina! Det glæder mig, at opskriften er til at gå til.
  På min pung ser farveskiftet således ud. Se her.

  Svar
 22. Pingback: Boble obsession – Fra hæklenålen #18 | Simone Vilsboell

 23. Rikke

  Hej er ved og lave en pung kan jeg skrive til dig et sted hvor jeg kan sende et billede, er meget i tvivl om jeg hækler boblerne for stramt

  Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Rikke
   Ja, du kan sende mig en mail på eller sende mig en direkte besked på Instagram.

   Svar
  1. Maren Forfatter

   Hej Annette
   Jeg hækler en boblemaske i hver anden maske. Altså skiftevis 1 boblemaske, 1 fastmaske osv.
   Håber det kan hjælpe dig videre 🙂

   Svar
 24. Pingback: Hækle pung/make up pung

 25. Helle

  Hej – tak for en nem opskrift på en fin ting,
  hvis man er venstrehåndet – så vender retten udad – husk det, når man hæfter ende ved at hækle ny/gammel tråd med

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *